• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 23:30 besteld, morgen in huis!
  • Gratis en eenvoudig retourneren

Koopgids Mediaspeler

Bent u op zoek naar een makkelijke manier om films van uw computer of laptop op uw televisie af te spelen? Dan is een mediaspeler de perfecte oplossing. U kunt video’s van hoge kwaliteit, maar ook muziek en foto’s van internet of uw PC bibliotheek moeiteloos en direct afspelen op uw televisie en/of geluidsinstallatie met behulp van een mediaspeler. Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn en waar u op moet letten bij de aanschaf.

Wat is een mediaspeler?

Een mediaspeler is een apparaat om multimediabestanden af te spelen, op bijvoorbeeld uw televisie of geluidsinstallatie. Een mediaspeler werkt via uw thuisnetwerk of stand alone. Veel mediaspelers hebben ook toegang tot het internet. Steeds vaker worden mediaspelers dan ook uitgerust met meer online mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan internet radio, YouTube, social media en bijvoorbeeld Spotify.Mediaspeler

Soorten mediaspelers

Wanneer u een mediaspeler aanschaft kunt u kiezen uit mediaspelers mét of zonder ingebouwde harde schijf. Mediaspelers zonder harde schijf streamen bestanden direct van uw computer, netwerkopslag (NAS) of andere externe opslag naar uw televisie of geluidsinstallatie. Het nadeel hiervan is dat uw computer ook altijd aan moet staan. Vaak hebben deze mediaspelers wel een USB aansluiting en kan er een USB stick of externe harde schijf via USB worden aangesloten. Mediaspelers mét een ingebouwde harde schijf bieden naast het streamen de mogelijkheid om bestanden op te slaan op de mediaspeler zelf en deze direct af te spelen. Dit heeft als voordeel dat uw computer niet aan hoeft te staan wanneer u bestanden wilt bekijken.

Verbindingsmogelijkheden mediaspeler

Afhankelijk van uw mediaspeler kunt u deze bedraad of draadloos aansluiten op uw thuisnetwerk of uw computer. Heeft uw mediaspeler ook internettoegang, dan kunt u met de voorgeïnstalleerde software gebruikmaken van het internet. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld YouTube video’s op uw televisie bekijken.

Om de mediaspeler aan te sluiten op uw televisie wordt in de meeste gevallen een HDMI aansluiting gebruikt. Daarnaast hebben mediaspelers vaak nog tal van andere aansluitingen voor bijvoorbeeld uw geluidsinstallatie en opties voor oudere televisies.

Aandachtspunten bij aanschaf

Kiest u voor een mediaspeler met een ingebouwde harde schijf of opslag? Let dan op de opslagcapaciteit die deze heeft, zodat u genoeg ruimte heeft voor al uw foto’s, video’s en films die u hier op wilt opslaan en afspelen.  Heeft u een 3D televisie? Kijk dan naar de nieuwste generatie mediaspelers met ondersteuning voor 3D weergave.

Wilt u meer informatie over mediaspelers of hulp bij de keuze van de juiste mediaspeler? Bekijk dan onze mediaspelers.

Bekijk alle mediaspelers