• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 23:30 besteld, morgen in huis!
  • Gratis en eenvoudig retourneren

Koopgids Laptop - Hoge prestaties

Het aanbod aan laptops is ontzettend groot. De aanschaf van een nieuwe laptop is dus nog niet zo gemakkelijk. Wanneer u een nieuwe laptop nodig heeft is het belangrijk om eerst te bepalen wat u ermee wilt doen. Uw wensen en het gebruik bepalen wat de meest geschikte laptop is voor u. Gekozen voor een basis, allround of laptop voor hoge prestaties? Wij vertellen u graag waar u vervolgens op moet letten om tot de juiste aankoop te komen.

Wat voor laptop past bij mij?

Basis | Gaat u internetten, e-mailen en Office toepassingen gebruiken? Dan heeft u aan een basis laptop voldoende. Lees Koopgids Laptop – Basis voor advies.

Allround | Gaan meerdere mensen de laptop gebruiken en gaat u naast het standaard gebruik ook foto's bewerken, eenvoudige video's maken of statistische berekeningen doen? Kies dan voor een allround laptop. Lees Koopgids Laptop – Allround voor advies.

Hoge prestaties |Wilt u op de laptop ook geavanceerde programma’s gebruiken, zoals voor het bewerken van zwaardere video’s, 3D ontwerpen of gaming? Dan heeft u een echte krachtpatser nodig. In deze koopgids leggen wij uit waar u dan op dient te letten.

2 in 1 | Daarnaast kunt u kiezen voor een 2 in 1 model. Deze kunt u als laptop en als tablet gebruiken, ideaal voor onderweg. De 2 in 1 modellen zijn doorgaans beschikbaar in basis en allround.

hoge prestaties laptop kopen: Waar let ik op?

De laptop voor hoge prestaties

Bewerkt u graag foto’s en video’s op uw laptop, vindt u het leuk om 3D ontwerpen te maken of bent u juist een fanatieke gamer? Dan bent u op zoek naar een echte krachtpatser. Gebruik op het gebied van video- of fotobewerking en geavanceerde games vragen namelijk behoorlijk wat van een computer. En voor de ultieme multimedia beleving zijn ook het geluid en beeld van belang. Waaraan kunt u een laptop voor hoge prestaties herkennen?

Scherm

De afmeting van het scherm is afhankelijk van wat u fijn vindt. Met een scherm van minimaal 15,6" heeft u meer overzicht. Daarnaast is de resolutie van belang. Een hogere resolutie geeft een scherper en gedetailleerder beeld. Een resolutie van 1920x1080, ofwel FullHD is een aanrader. Ook een touch screen behoort tot de mogelijkheden, dit kan aangenaam zijn om mee te werken.

Processor

De processor is het brein van de laptop, hiermee worden alle berekeningen gedaan. Maximale rekenkracht is nodig voor het gebruiken van zware programma's en games. Kies daarom voor een i7 processor.

Werkgeheugen

Werkgeheugen bepaalt hoeveel programma's u soepel naast elkaar kunt gebruiken en hoe snel bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. Kijk naar ten minste 6GB werkgeheugen.

Videokaart

Voor een laptop met zeer goede grafische prestaties is het van belang dat u kijkt naar een laptop die een losse grafische kaart heeft. Deze zijn doorgaans een stuk krachtiger dan de standaard ingebouwde grafische processor.

Opslag

Hoe meer opslagcapaciteit u heeft, hoe meer bestanden u kwijt kunt op uw laptop. U kunt kiezen voor een traditionele harde schijf, of een SSD, deze is een stuk sneller maar wel wat duurder. Steeds meer laptops zijn voorzien van een combinatie van beide.

Wilt u meer informatie over laptops of hulp bij de keuze van de juiste laptop? Bekijk dan onze laptops.

Bekijk alle laptops