• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 23:30 besteld, morgen in huis!
  • Gratis en eenvoudig retourneren

Koopgids Laptop - Basis

Het aanbod aan laptops is ontzettend groot. De aanschaf van een nieuwe laptop is dus nog niet zo gemakkelijk. Wanneer u een nieuwe laptop nodig heeft is het belangrijk om eerst te bepalen wat u ermee wilt doen. Uw wensen en het gebruik bepalen wat de meest geschikte laptop is voor u. Gekozen voor een basis, allround of laptop voor hoge prestaties? Wij vertellen u graag waar u vervolgens op moet letten om tot de juiste aankoop te komen.

Wat voor laptop past bij mij?

Basis | Gaat u internetten, e-mailen en Office toepassingen gebruiken? Dan heeft u aan een basis laptop voldoende. In deze koopgids leggen wij uit waar u dan op dient te letten.

Allround | Gaan meerdere mensen de laptop gebruiken en gaat u naast het standaard gebruik ook foto's bewerken, eenvoudige video's maken of statistische berekeningen doen? Kies dan voor een allround laptop. Lees Koopgids Laptop – Allround voor advies.

Hoge prestaties | Wilt u op de laptop ook geavanceerde programma's gebruiken, zoals voor het bewerken van zwaardere video's, 3D ontwerpen of gaming? Dan heeft u een echte krachtpatser nodig. Lees Koopgids Laptop – Hoge prestaties voor advies.

2 in 1 | Daarnaast kunt u kiezen  voor een 2 in 1 model. Deze kunt u als laptop en als tablet gebruiken, ideaal voor onderweg. De 2 in 1 modellen zijn doorgaans beschikbaar in basis en allround.

Basis laptop kopen: Waar let ik op?

De basis laptop

Gebruikt u uw laptop, zoals de meeste mensen, voornamelijk voor Office, internet, social media, het bekijken van video's en spelen van eenvoudige spelletjes? Dit zijn allemaal activiteiten die relatief weinig inspanning van uw laptop vragen. U heeft dan voldoende aan een laptop voor dagelijks gebruik, met een instap processor en een beperkte opslagcapaciteit en intern geheugen. Waaraan kunt u een basis laptop herkennen?

Scherm

De afmeting van het scherm is afhankelijk van wat u fijn vindt. Een kleiner scherm betekent een compactere laptop die makkelijker mee te nemen is. Verder kunt u ook kiezen voor een touch screen, wat erg aangenaam kan zijn om mee te werken.

Processor

De processor is het brein van uw laptop, hier worden alle berekeningen gedaan. Voor basistoepassingen heeft u niet veel rekenkracht nodig. Kiest u voor een Intel i3 dan zit u zeker goed. Andere opties zijn Intel Celeron, Pentium, AMD E serie en A4.

Werkgeheugen

Werkgeheugen bepaalt hoeveel programma's u soepel naast elkaar kunt gebruiken. Een werkgeheugen van 4GB is voor basisgebruik voldoende.

Opslag

Hoe meer opslagcapaciteit u heeft, hoe meer bestanden u kwijt kunt op uw laptop. U kunt kiezen voor een traditionele harde schijf, dit is vaak goedkoper. Of een SSD, deze is een stuk sneller maar wel wat duurder.

2 in 1

Steeds populairder worden de 2 in 1 opties. Dit is een laptop en tablet in één. Door een los toetsenbord of dock kunnen deze zowel als laptop en tablet gebruikt worden.

Wilt u meer informatie over laptops of hulp bij de keuze van de juiste laptop? Bekijk dan onze laptops.

Bekijk alle laptops