• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 23:30 besteld, morgen in huis!
  • Gratis en eenvoudig retourneren

Koopgids Laptop - Allround

Het aanbod aan laptops is ontzettend groot. De aanschaf van een nieuwe laptop is dus nog niet zo gemakkelijk. Wanneer u een nieuwe laptop nodig heeft is het belangrijk om eerst te bepalen wat u ermee wilt doen. Uw wensen en het gebruik bepalen wat de meest geschikte laptop is voor u. Gekozen voor een basis, allround of laptop voor hoge prestaties? Wij vertellen u graag waar u vervolgens op moet letten om tot de juiste aankoop te komen.

Wat voor laptop past bij mij?

Basis | Gaat u internetten, e-mailen en Office toepassingen gebruiken? Dan heeft u aan een basis laptop voldoende. Lees Koopgids Laptop – Basis voor advies.

Allround | Gaan meerdere mensen de laptop gebruiken en gaat u naast het standaard gebruik ook foto's bewerken, eenvoudige video's maken of statistische berekeningen doen? Kies dan voor een allround laptop. In deze koopgids leggen wij uit waar u dan op dient te letten.

Hoge prestaties | Wilt u op de laptop ook geavanceerde programma's gebruiken, zoals voor het bewerken van zwaardere video's, 3D ontwerpen of gaming? Dan heeft u een echte krachtpatser nodig. Lees Koopgids Laptop – Hoge prestaties voor advies.

Allround laptop kopen: Waar let ik op?

De allround laptop

Gebruikt u uw laptop naast het standaardgebruik zoals internetten en e-mailen, ook voor fotobewerking, eenvoudige videobewerking of statistische berekeningen? En wilt u uw laptop graag gebruiken met meerdere mensen, bijvoorbeeld met het hele gezin? Dan is een allround laptop de beste keuze voor u. Waaraan herkent u een allround laptop? Wij leggen het graag aan u uit, zodat u de juiste laptop voor u en uw gezin kunt aanschaffen.

Scherm

De afmeting van het scherm is afhankelijk van wat u fijn vindt. Een kleiner scherm betekent een compactere laptop die makkelijker mee te nemen is, bij een groter scherm heeft u meer overzicht. Daarnaast is de resolutie ook van belang. Een hogere resolutie geeft een scherper en gedetailleerder beeld. Met name interessant bij foto- en videobewerking. Ook een touchscreen behoort tot de opties, dit kan aangenaam zijn om mee te werken.

Processor

Met de processor doet de computer alle berekeningen. Voor een allround laptop kijkt u naar minstens een i3 processor. Beter is te kiezen voor een i5, zo heeft u meer rekenkracht en zal de laptop sneller zijn.

Werkgeheugen

Werkgeheugen bepaalt hoeveel programma's u soepel naast elkaar kunt gebruiken. Kijk naar ten minste 4GB werkgeheugen.

Opslag

Hoe meer opslagcapaciteit u heeft, hoe meer bestanden u kwijt kunt op uw laptop. U kunt kiezen voor een traditionele harde schijf, of een SSD, deze is een stuk sneller maar wel wat duurder.

2 in 1

Steeds populairder worden de 2 in 1 opties. Dit is een laptop en tablet in één. Door een los toetsenbord of dock kunnen deze zowel als laptop en tablet gebruikt worden. Er zijn 2 in 1 opties die geschikt zijn voor allround gebruik.

Wilt u meer informatie over laptops of hulp bij de keuze van de juiste laptop? Bekijk dan onze laptops.

Bekijk alle laptops