• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 23:30 besteld, morgen in huis!
  • Gratis en eenvoudig retourneren

Koopgids Homeplug

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een draadloos netwerk in huis. Maar hoe vaak komt het niet voor dat u bijvoorbeeld op zolder een te zwak signaal ontvangt van uw router, die twee etages lager staat. Een goede oplossing hiervoor is de homeplug. Een homeplug verplaatst het signaal en kan het vervolgens ook vergroten. Wij leggen u graag uit hoe dit precies werkt, waar u op moet letten bij de aanschaf en hoe u een homeplug kunt installeren in uw eigen huis.

Wat is een homeplug?

Een homeplug of powerplug is ideaal wanneer uw draadloze internetsignaal niet toereikend is. U legt dan snel een bedraad netwerk aan, zonder kabels door het huis te hoeven leggen. Dit kan, doordat een homeplug in feite een stroomsignaal omzet in een netwerksignaal. Daardoor kunt u met dit apparaat probleemloos uw router 'bedraad' aansluiten op een computer of laptop die ergens anders in huis staat. Met een homeplug verplaatst u als het ware uw internetsignaal. U verbindt de homeplug met uw modem en kunt dan een netwerkverbinding creëren via uw elektriciteitsnetwerk, simpelweg door de tweede homeplug in een stopcontact te prikken waar u een internetverbinding nodig heeft. U bent nu overal in huis verzekerd van een uitstekende internetverbinding.

Snelheid van homeplug

Bij het aanschaffen van een homeplug moet u letten op de snelheid: 200 Mbit/s of 500 Mbit/s. Voor standaard werk zoals e-mailen en surfen is 200 Mbit/s voldoende. Wilt u films kijken via het internet en gamen dan is het snellere 500 Mbit/s nodig. Vaak wordt gedacht dat de internetsnelheid omlaag gaat met homeplugs, maar dat is niet het geval. Er zijn veel verschillende versies verkrijgbaar van de homeplug. De meest gebruikte zijn de starterspakketten van 200 Mbit/s waar twee homeplugs in zitten, die u in uw stopcontact kunt steken en waar u ook nog een apparaat op kunt aansluiten. Verder zijn er nog verschillende losse homeplugs verkrijgbaar voor het uitbereiden van uw netwerk door heel het huis.

Homeplugs installeren

Het installeren van een homeplug is heel eenvoudig. Sluit de ene homeplug aan bij de router en de andere op de plek waar u internet wenst. Sluit daarna via een netwerkkabel de computer aan. U installeert de meegeleverde software op uw computer of laptop en binnen 5 minuten heeft u een bedraad en veilig netwerk via uw stroomnet. Er werd voorheen wel eens beweerd dat deze homeplugs altijd op dezelfde stroomgroep moesten worden aangesloten, maar dit is niet het geval. Ook op verschillende stroomgroepen werkt de homeplug perfect.

Een homeplug is dus een snelle en veilige oplossing als uw draadloze internetbereik niet toereikend is en u goed beveiligd wilt internetten met een goede snelheid.

Wilt u meer informatie over homeplugs of hulp bij de keuze van de juiste homeplug? Bekijk dan onze homeplugs.

Bekijk alle homeplugs